Om os

Her på hjemmesiden kan du orientere dig som ejer/beboer, interessent, eller måske kommende beboer i vores ejendom.

Ejendommen er beliggende i det østligste hjørne af Vestervang området, afgrænset af Poul Martin Møllersvej, Langelandsgade, Botanisk Have samt Ringgaden. Vestervang området er faktisk udstykket af et tidligere kolonihave område, der måtte lade livet for byudviklingens skyld.
Området er i dag et af de bedst placerede lejlighedsområder i den indre by.

Vestervang området består af et antal højhusblokke med 950 lejligheder bygget fra 1968-1985. Ejerforeningen Vestervang Afsnit 5 Øst består af 96 lejligheder.
Boligblokkene er tegnet af de meget anerkendte Aarhusianske arkitekter Friis & Moltke.

Vestervang 5 Øst er beliggende på et højdedrag i Aarhus, med udsigt over Botanisk Have, midtbyen og Aarhusbugten. Faktisk kan man se helt til Samsø og Thunø på en klar dag.

Byggeriet udgjorde en moderne arkitektur i byggeårene, med hvidmalet beton, store rummelige lejligheder med stort lysindfald, samt faciliteter som P-pladser, elevator og underjordiske garager.

Bebyggelsen består af høje, op til 7 etagers huse med store altaner, og lavere terrassehuse med store terrasser, som har udkig over græsplæne og Botanisk Have. Mellem blokkene er der store beplantede bede, fællesarealer og børnelegeplads. Botanisk Haves store kommunale børnelegeplads, ligger lige på den anden side af hækken. 
Overfor ejendommen finder vi en børnehave og to vuggestuer. Folkehuset Vestervang er beliggende 250 meter fra ejendommen, med aktiviteter, café, fællesspisning og værksted. Yderligere kan Møllevangskolen nås gennem Botanisk Have uden færdsel over offentlig vej.

Ejerforeningen Vestervang 5 Øst dækker over Terrassehusene 1-3 og Altangangshusene 7-8. Ejergruppen repræsenteres ved en valgt bestyrelse, og den fuldtidsansatte driftsansvarlige ejendomsassistent.

Bestyrelsen arbejder målrettet på, at holde ejendommene og fællesarealerne til en høj standard. Der er meget stor fokus på ejendommens klimaaftryk, det afspejler sig i de forbedringer og optimeringer, af bl.a. klimaskærmen, der er, og bliver i gangsat. Ejerforeningen har en stærk økonomi, og der investeres i optimeringer, ud fra ønsket om et lavt klimaaftryk, komfort og hensynet til en rimelig tilbagebetalingstid. Der er også meget stor opmærksomhed på beboernes energiforbrug, gennem etablering af ”egenmålere” og minimering af fællespulje opgørelser. Der er etableret to rum med ”Byttebikse”, hvor beboere stiller effekter frem til fri afbenyttelse og genbrug. Har du, eller overvejer elbil, er der etableret ladere til disse. Fællesskabet har etableret standerne, og brugerne betaler driften.

Det skal være trygt og rart at bo sammen i Afsnit 5 Øst, vi er opmærksomme på hinandens trivsel, lejligheder og området. Ser man noget der afviger fra normalen, benyttes Facebookgruppen, eller bestyrelsen/ejendomsassistenten kontaktes. Det kræver noget af os alle sammen, at bo tæt i fred og fordragelighed. Man orienterer sig via Husordenen/Vedtægterne om hvad, hvornår og hvordan. Det kræver tilpasning, hvis man er tilflytter fra eget hus, bestyrelsesformanden og ejendomsassistenten kommer altid og byder tilflyttere velkommen. 

Vi er privilegerede med aktive beboere, der tager initiativ til fællesarrangementer, bl.a. julebelysningstænding med gløgg og æbleskiver, fastelavnstøndeslagning, sommerfest, og andre get-together arrangementer. Der kommunikeres via opslag, og en fælles Facebookgruppe for beboere.

Vi er meget centralt beliggende i Aarhus, med kun få minutters gang til restauranter, museer og handelsliv. Vore P-pladser er private og for beboere samt deres gæster, vi er meget opmærksomme på ”pirat parkeringer”!

Ejendommen er omfattet af Aarhus Kommunes hjemkøbsklausul. Bestyrelsen følger løbende hjemkøbsklausulens eventuelle indflydelse på handelsprisen.